
مشاهده مقاله
آنریل یا یونیتی؟ انتخاب بهترین موتور بازیسازی!
هنگام صحبت در مورد موتورهای بازی سازی، سؤالات زیادی در خصوص بهترین موتور برای بازی سازی در ذهن شما شکل میگیرد. از لحاظ تطبیق پذیری موتور بازی، قدرت، محبوبیت و استفاده آن در صنعت دو موتور بازیسازی محبوب وجود دارد که مورد علاقه اکثریت جامعه گیم است، موتور بازیسازی Unity و Unreal، در این مقاله از بازیاتو، قصد داریم مقایسهی موشکافانهای بین موتورهای بازیسازی یونیتی و آنریل داشته باشیم.
موتور بازیسازی Unreal بهتر است یا Unity؟
پاسخ قاطعی برای این سؤال وجود ندارد. به استدلال برخی، موتور بازی آنریل گزینهای عالی برای استودیوهای AAA است به همین دلیل موتور بازی بهتر است. با این حال، برخی دیگر ادعا میکنند که موتور بازی یونیتی دامنه گستردهتری دارد و اغلب برای طرافداران بازیهای ایندی (indie)، بهترین گزینه ورود به دنیای بازی است. در این مقاله، نکات مثبت و منفی هر موتور شرح داده میشود و نبردی واقعی بین یونیتی و آنریل شکل میگیرد! در پایان این مقاله، شما میتوانید موتور بازی رؤیایی خود را انتخاب کرده و بازی سازی را شروع کنید.
آنریل یا یونیتی؟
پاسخ این سوال به نیاز کاربران بستگی دارد، برای ساخت بازی نیاز به موتور بازیسازی دارید و یا برای پیادهسازی پروژههای معماری؟
اگر میخواهید بازی بسازید، هدف شما انتشار برای PC، کنسول و یا موبایل است، پاسخ به این سوالات از اهمیت بالایی برخوردار است و در این مطلب به شما کمک میکنیم که به پاسخ سوالات برسید.
در ادامه مواردی که یک موتور بازی خوب را از بد جدا میکند شرح داده شده است، همچنین توانایی هر دو موتور بازی آنریل و یونیتی در این موارد مقایسه شده است
تطبیق پذیری
به عنوان یک گیمر، مطمئناً دوست دارید انواع مختلف بازیها را به صورت 3D، 2D، چند نفره، VR، AR و … تجربه کنید. داشتن یک موتور بازی که بتواند چنین طیف وسیعی از بازیها را برای کابر برآورده کند بسیار مهم است و خوشبختانه، هر دو موتور یونیتی و آنریل این توانایی را دارند. در زیر انواع مختلف بازی و موتور مناسب برای آنها شرح داده شده است.
بازیهای سه بعدی (3D): هر دو موتور دارای قابلیتهای سه بعدی عالی هستند، اگرچه در حالت کلی آنریل از نظر گرافیکی بهترین موتور است.
بازیهای دو بعدی (2D): هر دو موتور از پس بازیهای دو بعدی به خوبی بر میآیند، اگرچه یونیتی قدرت و مجموعه ابزار بسیار بیشتری دارد.
بازیهای واقعیت مجازی (VR): کیفیت موتور یونیتی در VR بسیار بهتر است.
بازیهای واقعیت افزوده (AR): هر دو موتور توانایی اجرای AR را دارند اما موتور بازی یونیتی نسبت به آنریل مدت بیشتری این بازیها را پشتیبانی کرده است و سیستمهای اجرایی آن تعریف شده تر هستند.
بازیهای چند نفره: استفاده از هر موتور در این نوع بازیها مشکلی ندارد، اگرچه بهتر است بدانید که آنریل انتهاب بهتری است. قابلیت بازیهای چند نفره در موتور یونیتی هنوز در حال توسعه است و ممکن است در حین بازی خلل ایجاد شود.
بازیهای گوشی هوشمند: بهترین موتور برای بازیهای روی گوشی هوشمند، یونیتی است.
برنامه نویسی (کدینگ)
هنگام شروع کار با موتور بازی، زبان کدینگ یا برنامه نویسی امری مهم به شمار میرود و در واقع زبان انتخابی نقش تعیین کنندهای برای بازی شما دارد. درموتور بازی یونیتی، زبان برنامه نویسی C# است، در حالی که در آنریل از زبان C++ استفاده میشود. به طور کلی، یادگیری زبان برنامه نویسی C++ دشوارتر است، البته موتور بازی آنریل اسکریپت بصری خود را به نام Blueprints منتشر کرده است که یک گزینه عالی برای کدگذاری به شمار میرود زیرا به کاربر امکان میدهد کارهای مشابه را بدون نیاز به کدگذاری انجام دهد. تنها کار لازمان است که کاربر نقاط مختلف را ایجاد کرده، آنها را به هم وصل کند و به این ترتیب منطق بازی خود را گسترش دهد.
در حال حاضر، موتور بازی یونیتی فاقد اسکریپت بصری است، اما گزینههایی که توسط شخص ثالث باید انجام شوند مانند bolt و و PlayMaker در دسترس است. در حالت کلی، کدینگ موتور یونیتی با C# گزینه سادهتری است اما اگر نمیخواهید کدگذاری کنید میتوانید از آنریل Blueprints استفاده کنید.
محبوبیت برند
شما میتوانید موتور بازی خود را براساس موتوری که گیمر های حرفهای استفاده میکنند انتخاب کنید. هر دو موتور آنریل و یونیتی مورد استفاده کاربران بسیاری هستند اما به روشهای مختلف.
در ابتدا باید اشاره شود که موتور یونیتی محبوبترین موتور برای گیمر های indie و بازیهای گوشی هوشمند است. همچنین تعدادی از بزرگترین و بهترین بازیها با موتور یونیتی ساخته شدهاند مانند Hearthstone، Cities Skylines، Rust، Ori and the Blind Forest و البته اکثر بازیهای موبایل.
از نظر بازیهای تریپل ای، از موتور آنریل بیشتر از یونیتی استفاده میشود. بازیهایی مانند Fortnite، Bioshock، Sea of Thieves، Star Wars Jedi Fallen Order و تعداد زیادی از دیگر بازیها از این موتور استفاده میکنند.
نکتهای که در انتخاب موتور بازی باید به خاطر سپرد، نحوه استفاده خود توسعه دهندگان موتور بازی از آن است. یونیتی به غیر از پروژههای کوچک آموزشی، بازیهای منحر به فرد و مختص به خود را تولید نمیکند. اما توسعه دهندگان موتور آنریل بسیاری از بازیهای معروف از جمله Fortnite و Gears of War را با استفاده از موتور خود ساخته و توسعه دادهاند.
گرافیک و کیفیت تصویر
یکی از اصلیترین تمایزات هنگام بررسی موتورهای بازی، کیفیت تصاویر است. آنریل تصاویری با گرافیک بالا را بهطور مستقیم به کاربر ارائه میدهد، اما موتور یونیتی با اینکه قادر به تولید تصاویری با کیفیت بالا است، هنوز راه زیادی دارد تا به سطح گرافیک بالا و واقعی بودن تصاویر آنریل برسد. البته در آن صورت هم، کیفیت کاملاً یکسانی تولید نخواهد شد. به همین دلیل از موتور آنریل بیشتر در بازیهای بزرگ و تولیدات استودیوهای بزرگ استفاده میشود.
سطح دستگاه
اگر میخواهید یک بازی را برای اجرا در دستگاههای کم مصرف مانند تلفنهای همراه بسازید، نیازی به قدرت پردازش بالای موتور آنریل ندارید. اینجا همان جاییست که یونیتی به چشم کاربران میآید زیرا که این موتور برای کار با دستگاههایی مانند کنسول و تلفن همراه طراحی شده است، یونیتی شما را قادر میسازد تا بازیهای پیچیدهای را بدون نیاز به تنظیمات pc برای دستگاههای سطح پایین ایجاد کنید.
حالا برگردیم به سؤال اصلی، آنریل بهتر است یا یونیتی؟
در نهایت، جواب این سؤال به شما و نیازهای شما بستگی خواهد داشت. با این حال، در مجموع میتوان نکات زیر را گوشزد کرد.
اگر یک گیمر مبتدی هستید که به دنبال یادگیری برنامه نویسی و ساخت تعداد زیادی بازی هستید، موتور یونیتی بهترین انتخاب است. اما اگر علاقهای به کدگذاری ندارید و میخواهید عملکرد گرافیکی بهتری داشته باشید، موتور آنریل مناسب شما خواهد بود.
اما باز هم توصیه میشود قبل از تصمیم گیری هر دو موتور را امتحان کنید. به یاد داشته باشید که بهترین موتور بازی فقط موتوری نیست که با آن احساس راحتی کنید، چه یونیتی و چه آنریل را انتخاب کنید، دنیای بازی در دستان شماست.
منبع: بازیاتو